AVIS DE SUPERACIÓ DEL LLINDAR D’OZO TROPOSFÈRIC A VILADECANS

illuns, 25 de juny de 2012

Avís de superació del llindar d’ozó troposfèric a Viladecans (Baix Llobregat) i a la plana de Vic (Osona)

  • Avui també es podria superar aquest llindar en d’altres àrees.
  • Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l’aire lliure durant temps prolongat fins a les 20 hores
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís de situació de risc per superació del llindar d’ozó troposfèric a la zona de Viladecans (Baix Llobregat) i de la Plana de Vic (Osona). Durant el dia d’avui es podria superar aquest llindar, també, a les àrees de Barcelona, del Vallès-Baix Llobregat, del Penedès-Garraf, de l’Alt Llobregat, i les comarques de Girona.
L’avís s’emet en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de que s’ha superat el llindar d’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic a la zona de Viladecans (Baix Llobregat) i a la plana de Vic (Osona).
En les àrees on se supera el llindar, es possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobre tot per la ciutadania en general..
En cas de superació del llindar d’informació, es recomana com a prevenció, que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l’aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d’alerta aquesta recomanació s’estén a tota la població.
Podeu obtenir més informació a la web http://www.gencat.cat/mediamb/qaire/ciozo.htm  seguir-la via twitter amb l’etiqueta #ozó. Si voleu saber més coses sobre l’ozó troposfèric cliqueu aquí.
Per veure la taula de valors de l’estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica a Catalunya a Viladecans, cliqueu aquí.

Fuente.Gencat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s