Nou responsable del Departament d Interior de la Generalitat de Catalunya, el conseller Jordi Jané.

El traspàs de cartera del Departament d’Interior

El Departament d’Interior ha oficialitzat aquest migdia el traspàs de cartera entre l’anterior conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el nou responsable del Departament, el conseller Jordi Jané.

Jordi Jané i Guasch

@jjaneguasch

Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Compte gestionat amb el meu equip.

El nou conseller d’Interior ha agraït la tasca del conseller sortint i ha destacat que “és un honor i una responsabilitat servir als ciutadans de Catalunya en un àmbit com el de la seguretat, en què tota col·laboració és poca”.
Jané també ha explicat que se sent especialment lligat amb els temes de seguretat viària “perquè vaig contribuir des de Madrid a canviar la cultura del Trànsit”. “Per això em fa especial il·lusió que el servei Català depengui d’Interior” ha afegit.
El nou titular d’Interior ha aprofitat també per destacar el seu lligam amb el territori al haver estat diputat al Congrés del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
Per la seva banda, el conseller sortint, Ramon Espadaler, li ha desitjat “molts èxits en aquest departament que seran èxits pel país”.
Espadaler ha rebut al seu successor en el càrrec al pati de l’entrada del Departament i s’han traslladat al despatx on han fet una breu reunió abans de fer el traspàs de carteres.
Militant fundador de la JNC el 1980 i conseller nacional de CDC, Jordi Jané ha estat vicepresident del Congrés dels Diputats les dues darreres legislatures des de l’any 2008 i portaveu de la comissió d’Interior fins al desembre del 2013; actualment ho era de la de Justicia.
Nascut l’any 1963 a l’Arboç (Baic Penedès) i molt vinculat amb el territori, el nou conseller d’Interior va ser elegit per unanimitat president de la Comissió de Seguretat Vial del Congrés en la VIII legislatura (2004-2008) i va ser portaveu de CiU a les Comissions d’Investigació sobre l’11M i sobre Gescartera. També va ser membre de la Comissió de seguiment del Pacte contra el Transfugisme.
Finalment, cal destacar la seva vessant en el món de la justícia. Jané és advocat i professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. També té un Màster en Dret comparat.
Aquest matí, Jané i la resta dels nous membres de l’Executiu han pres possessió dels seus càrrecs aquest migdia, en un acte encapçalat pel president de la Generalitat.
 • Titular
  Jordi Jané i Guasch
 • Responsable comunicació
  Esther Sastre
 • Contacte amb els mitjans
  c. Diputació, 355 Barcelona
 • Nous membres del Consell Executiu

  Neus Munté serà la vicepresidenta del Govern, i entraran Meritxell Borràs (Governació), Jordi Jané (Interior) i Jordi Ciuraneta (Agricultura)

  Jordi Jané (Interior), Jordi Ciuraneta (Agricultura), Meritxell Borràs (Governació) i Neus Munté (vicepresidenta del Govern)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat aquest els decrets de nomenament dels nous membres del Consell Executiu. Els consellers que s’incorporen al Govern són:

  • Neus Munté, vicepresidenta del Govern, portaveu i consellera de Benestar Social i Família.
  • Meritxell Borràs, consellera de Governació i Relacions Institucionals.
  • Jordi Jané, conseller d’Interior.
  • Jordi Ciuraneta, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

  Els nous consellers substitueixen en el càrrec Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí, respectivament, als quals el president de la Generalitat ha expressat el seu agraïment per la tasca realitzada en els anys que han estat al capdavant dels seus departaments.

  Els nous membres del Govern han pres possessió dels seus càrrecs dilluns a les 12.30 hores, en un acte al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, presidit pel president Mas.

3 comentarios sobre “Nou responsable del Departament d Interior de la Generalitat de Catalunya, el conseller Jordi Jané.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s